YEP logo
YEP PRO. VOOR WIE ZELF WIL SCHAKELEN.
Waar YEP geschikt is voor huiseigenaren die een begin maken met hun eigen energietransitie, is YEP PRO er voor wie bij het proces echt de diepte in willen gaan. Je overweegt bijvoorbeeld zonnepanelen, een warmtepomp en/of een batterij? Met YEP PRO kun je zoveel als je wilt gebruik maken van onze rekenmodellen en tools. Zo krijg je maximaal inzicht in je eigen productie en verbruik én kun je verschillende opties naast elkaar leggen. Daarnaast krijg je inzicht in de grootste stroomverbruikers bij jou in huis. Welke nadelige dag- en seizoenspatronen kun je herkennen én, belangrijker nog, doorbreken.

Zelf actief je productie, opslag en verbruik optimaliseren.

De software van YEP PRO biedt een groot aantal reken- en simulatiemodellen welke verzameld zijn in ons 'Circulectrisch huis'. Je begint bij de gegevens die je bij YEP hebt ingevuld. Maar je gaat verder door ook alle apparaten in jouw huis in te voeren. Wij hebben al veel apparaten voor je klaar gezet; deze kun je gebruiken of aanpassen. Als je jouw huis zo waarheidsgetrouw hebt ingevoerd, kun je makkelijk de effecten zien van bijvoorbeeld extra zonnepanelen, een warmtepomp toevoegen of een eigen batterij nemen.

Maar, op nog veel meer manieren zie je de consequenties van jouw ingrepen voor zowel de korte als lange termijn:
VERHOOG HET RENDEMENT VAN DE WARMTEPOMP
Een speciaal door ons ontwikkeld simulatiemodel laat je zien hoe je het rendement van je warmtepomp kunt optimaliseren op basis van je verwarmingssysteem: hoge temperatuur, lage temperatuur of vloerverwarming.
OPTIMALISEER DE OPBRENGST VAN ZONNEPANELEN
Een simulatiemodel laat je zien wat de meest optimale plaatsing op je dak is. Je ziet zelfs de invloed van schaduw op het rendement, bijvoorbeeld door een boom of een aangrenzend gebouw.
TOEGEVOEGDE WAARDE VAN EEN BATTERIJ BEPALEN
Ons model rekent voor jou de eventuele kostenbesparing door een batterij uit, rekening houdend met jouw eigen leefgewoonten. Laad je jouw EV op tijdens de middag? Draait je wasmachine op momenten dat stroom beschikbaar is?
ONTDEK DE GROOTSTE STROOMVRETERS
YEP PRO toont je wat de grootste stroomvreters bij jou in huis zijn. Hoeveel kosten bad en douche aan gas en waar liggen de bespaarmogelijkheden ?
GEBRUIKSPROFIELEN PER DAG HERKENNEN
YEP PRO toont je gebruiksprofielen per dag. Op welk moment van de dag ligt jouw verbruikspiek? Is het gunstig om het verbruik te spreiden? Deze vragen zijn met name relevant bij zonnepanelen en/of een batterij. Ook als de stroomprijzen variabel zijn over de dag.
GEBRUIKSPROFIELEN PER SEIZOENEN HERKENNEN
In welk seizoen heb je de grootste opbrengst en wanneer heb je het hoogste verbruik? Erg nuttig om te weten als je in de toekomst graag volledig off-grid wilt gaan.
IN WELKE MATE LONEN NIEUWE INVESTERINGEN?
YEP PRO bied je de mogelijkheid om elke grote investering in apparatuur in je woning vooraf door te rekenen. Je weet hierdoor de consequenties voor vandaag, maar ook voor de langere termijn.
YEP is gebaseerd op actuele tarieven, subsidieregelingen en marktprijzen voor zonnepanelen, warmtepompen en batterijen. Met YEP PRO kun je zelf deze variabelen naar eigen inzicht aanpassen en er je energieplan op doorberekenen. Verwacht je bijvoorbeeld een veel hogere gasprijs of een sterke daling van de prijs van een batterij? Kijk wat jouw visie betekent voor jouw energiesituatie.
YEP logo
ZELF JOUW ENERGIE­TRANSITIE VORMGEVEN
logo icon circulectric
Circulectric BV
John F. Kennedylaan 146
3931 XM Woudenberg
info@circulectric.nl
06 8379 8246
 
Veelgestelde vragen
Algemene voorwaarden
Privacy statement
KvK-nummer: 81122047
BTW-nummer: 8619.41.068.B.01
 

© Circulectric 2021-2024. Alle rechten voorbehouden.